Houten tafel Parijs

Artikelnummer: 10762


Productomschrijving

Houten tafel Parijs

Prachtige kloostertafel met een unieke uitstraling! De tafel zoals afgebeeld is gemaakt van oud eiken. Alle tafels binnen ons assortiment worden zelfgemaakt en kunnen hierdoor naar wens worden uitgevoerd. De afmetingen van het blad, houtsoort, type onderstel, plaats van de poten en de afwerking is helemaal uw keuze.

Staan uw wensen niet tussen de onderstaande opties? Neem dan contact met ons via de e-mail ([email protected]) of telefonisch (0229-202292) om uw wensen door te spreken

Houtsoort

De kloostertafel Parijs kan in vier verschillende houtsoorten worden uitgevoerd, zoals hieronder afgebeeld. Oldwood staat bekend om het leveren van hoogwaardige producten en dat ziet u ook terug in de verschillende houtsoorten. Nieuw eiken is FSC goedgekeurd afkomstig uit Frankrijk. Oud eiken, gezaagd uit oude balken die hebben gediend als constructie in oude boerderijen, veelal uit Twente en Overijssel. Door de leeftijd van dit hout heeft het een donkerdere kleur en een geleefde uitstraling. Amerikaans notenhout, donker van kleur en geeft (afhankelijk van de behandeling met een olie) een mooie en warme uitstraling. Barnwood, onze voordeligste houtsoort maar zeker niet de minste! Een naald houtsoort met een robuuste uitstraling en een uniek karakter veelal hout dat gediend heeft als bekleding van oude schuren. Kiest u voor een barnwood tafel? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Nieuw eiken blad
Nieuw eiken
Oud eiken
Oud eiken
Amerikaans notenhout
Amerikaans notenhout
Barnwood
Barnwood

 

Mate van rustiekheid (alléén bij nieuw eiken)

Bij nieuw eiken heeft u de keuze om de mate van rustiekheid te bepalen. Wanneer u kiest voor een licht rustiek nieuw eiken blad zijn er weinig noesten en scheuren in het blad aanwezig. In een middel rustiek blad zijn noesten en scheuren aanwezig en bij zwaar rustiek zijn er veel noesten en scheuren aanwezig waardoor het blad een zeer robuuste uitstraling heeft.

Licht rustiek
Licht rustiek
Middel rustiek
Middel rustiek
Zwaar rustiek
Zwaar rustiek

 

Afwerking tafelblad

Matte lak is de meest voorkomende en gebruiksvriendelijke afwerking. Door de matte lak krijgt het tafelblad geen andere kleur en lijkt het hout onbehandeld. Met een matte lak is het hout beschermt tegen vocht en vuil en kan de tafel met een vochtige doek worden afgenomen. Daarnaast kunt u er voor kiezen om de tafel met een olie af te werken. Echter is een onderhoud op zijn tijd wel een vereiste. Wij hebben een ruime keuze op het gebied van die oliën, hieronder vindt u een selectie. Mocht u gewenste kleur hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

White
White
Smoke
Smoke 5%
Zwaar rustiek
Pure
Walnut
Walnut
Charcoal
Charcoal

Maak hieronder uw keuze

Lees meer

Oldwood - De Woonwinkel

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »